Arne Jacobsen 3107, the making of

De Arne Jacobsen 3107, een ontwerp uit 1953 en ook wel ‘Series 7’ genoemd, is een van de meest succesvolle stoelen ooit. Dit ontwerp van Arne Jacobsen voor de Deense fabrikant Fritz Hansen i s een ongekend succes. De populariteit van de Arne Jacobsen3107 vlinderstoel lijkt onverslaanbaar. In het begin was de vlinderstoel alleen verkrijgbaar in zwart, wit en naturel, maar tegenwoordig is hij in vele kleuren, houtsoorten en stofferingen te leveren. Er is zelfs een kinderversie leverbaar!

De belangrijkste reden van het succes van deze stoel uit de Fritz Hansen collectie lijken het tijdloze karakter, naast de ergonomische vormgeving en het zitcomfort. Ook het feit dat de vlinderstoel door zijn eenvoudige vormgeving past in de meest uiteenlopende interieurs verklaart de grote animo. Het bekendste model uit de serie 3107, wordt als icoon bestempeld in de hedendaagse meubelvormgeving.

De Deense Arne Jacobsen is niet alleen bekend van zijn meubelontwerpen welke door Fritz Hansen worden geproduceerd. Jacobsen was erg productief als ontwerper én als architect. Eind jaren ’50 heeft de Arne Jacobsen het bekende Royal Hotel in Copenhagen ontworpen van reflecterende façade tot de spiraalvormige trap + het interieur waaronder de unieke fauteuils The Egg en The Swan welke nu nog steeds bij Fritz Hansen in productie zijn.