Little Petra, &Tradition

Nieuw binnen gekomen in onze winkel; de Little Petra fauteuil van &Tradition. Dit bijzonder aaibare ontwerp van Viggo Boesen uit 1938 is opgebouwd uit een gestoffeerde zetel op stijlvolle houten poten. De Little Petra is leverbaar in diverse soorten stoffering waaronder de originele schapenvacht, de poten zijn verkrijgbaar in eiken- of notenhout.

De Little Petra is een echte eyecatcher in elke kamer, dit natuurlijk vanwege de mooie organische vormen en haar zachte uiterlijk. De karakteristieke schapenvacht is in twee verschillende kleuren te verkrijgen. Buiten de schapenvacht zijn er nog tal van andere stofferingsmogelijkheden voor op deze fauteuil. Overigens is het ontwerp ook verkrijgbaar in de vorm van een sofa.

&Tradition

&Tradition is een Deens meubelbedrijf wat in 1929 werd opgericht. Het merk is gespecialiseerd in design- verlichting en meubilair. Het gebruik van ruwe en natuurlijke materialen staat centraal binnen het assortiment. &Tradition heeft over het afgelopen decennium zowel designklassiekers als nieuwe ontwerpen bij elkaar gezocht en daardoor een indrukwekkende collectie opgebouwd. Zo valt,buiten de Little Petra, ook de iconische Flowerpot familie van Verner Panton onder hun naam.

Viggo Boesen

Viggo Boesen werd in 1907 geboren in Denemarken. In het bijzonder weerspiegelde zijn werk de Scandinavische ‘Funkis’ stijl, een Scandinavische versie van Art Deco. Vooral tijdens de jaren ’30 was Boesen een bekend gezicht met zijn ontwerpen uitgevoerd in rotan. In tegenstelling tot de less is more houding van de Bauhaus-school vondt Viggo Boesen dat zijn meubels organische vormen moesten hebben zodat het meubel het lichaam als het ware zou omhelzen. Het zou een lust voor het oog moeten zijn, maar ook solide en duurzaam.

 

Zoals al eerder vermeld zijn er vele mogelijkheden in de materialen en kleuren van de Little Petra. Aarzel dus vooral niet om hiernaar te vragen bij één van onze medewerkers. We helpen u graag om de ideale samenstelling te vinden en de juiste materialen te kiezen.

De collectie in onze winkel wisselt constant. Bovendien worden er soms modellen uitgeleend voor fotoshoots. Het is daarom zinvol om contact met ons op te nemen wanneer u een specifiek model in onze winkel wil komen bekijken.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment