Over ons

De basis voor Van Waay & Soetekouw werd gelegd rond 1935 toen de heer Soetekouw, stoffeerder, en de heer van Meekeren, woninginrichter, besloten te gaan samenwerken onder de naam Soetekouw en Meekeren. Het bedrijf kreeg al snel regionale bekendheid o.a. door het gebruik van een voor die tijd moderne, vooruitstrevende textielcollectie. Eind jaren 50 nam de heer van Waay de belangen van de heer van Meekeren over en ging men verder onder de naam Van Waay & Soetekouw. Vanaf dat moment profileerde Van Waay & Soetekouw zich met een uitgesproken, moderne collectie. Als één van de eerste in Nederland werkten zij met merken zoals Artifort, Pastoe en Weverij de Ploeg. Vanaf eind jaren 60 was het bedrijf prominent lid van de Goed Wonen vereniging en werd de collectie aangevuld met Italiaanse collecties. Wederom als één van de eerste in Nederland werd er samengewerkt met fabrikanten als Cappellini, Cassina en Zanotta.

In 1987 betrok Van Waay & Soetekouw `het Boterhuys`, een fraai monumentaal pand op een van de mooiste plekjes in Delft; de Markt. Het Boterhuis ontstond in 1765 toen stadsarchitect Nicolaas Terburgh een nieuwe voor- en achtergevel voor dit pand ontwierp.

Sinds juli 2005 is de dagelijkse leiding in handen van Gert Batenburg. Onder zijn leiding groeide Van Waay & Soetekouw uit tot één van de meest bijzondere woonwinkels in Nederland en werd het ontwerpbureau een belangrijk onderdeel van de winkel. Inmiddels is ook de uitgebreide webwinkel, Designaanbiedingen.nl, een volwaardig onderdeel van Van Waay & Soetekouw. Alle drie de businessunits zijn gebaseerd op onze passie voor het interieur en worden aangestuurd vanuit de winkel. Ons kantoor bevindt zich midden in de winkel en heeft een open karakter, u bent hier van harte welkom met al uw vragen.