Schiffmacher Royal Blue Tattoo

Eenmalig en voor een exclusief gezelschap, geeft tatoeëerder, kunstschilder en ontwerper Henk Schiffmacher, een lezing over zijn ‘reis over huid en aarde’, en gaat hij in dialoog met de gasten en meesterschilders van Royal Delft. Een zondagmiddag over de liefde voor (volks)kunst, verzamelen, de perfectie van imperfectie, ambachtelijk meesterschap en de rijkheid aan symboliek. De expositie Schiffmacher Royal Blue Tattoo is een ode aan de verbinding tussen Delfts blauw en de tattoo met als thema ‘geloof, hoop en liefde’. Een crossover uit de koker van de Schiffmacher Tattoo Heritage. Van Waay & Soetekouw is medesponsor van deze bijzondere middag.

Delfts Blauw aardewerk en tatoeages is misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, echter hebben ze meer gemeen dan gedacht. Er zijn parallellen te vinden in onder andere oorsprong, betekenis, ambacht en meesterschap. Speciaal voor deze samenwerking heeft Henk Schiffmacher met de meesterschilders van Royal Delft een aantal unieke objecten gemaakt, waar de twee werelden elkaar letterlijk raken.

Inkt verbindt. Gelaagd, diepgeworteld en met respect een ode aan het Delfts Blauw en de kunst van het tatoeëren. Een unieke samenwerking tussen twee traditionele ambachten uit een oude wereld. Overzees hier naartoe gehaald vanuit het oosten. Rijk aan cultuur, traditie en symboliek. Kunstvormen die eenmalig handmatig worden aangebracht. Met naald in de huid of met penseel op het biscuit.

De expositie Schiffmacher Royal Blue Tattoo is een ode aan de verbinding tussen Delfts blauw en de tattoo met als thema ‘geloof, hoop en liefde’. Een crossover uit de koker van de Schiffmacher Tattoo Heritage.De expositie is tot en met 15 maart te zien bij Royal Delft. Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Delft en in samenwerking met de Hartstichting.