Hubble Bubble, Moooi

Nieuw binnen gekomen in onze winkel; de Hubble Bubble lamp. Deze luchtige en speelse lamp is een ontwerp van de Nederlandse ontwerper Marcel Wanders voor het eveneens Nederlandse designmerk Moooi. De Hubble Bubble is verkrijgbaar in twee verschillende maten en de lichtbollen zijn verkrijgbaar in de varianten ‘frosted glass’ of ‘oil’.

De Hubble Bubble is prachtige mix van vakmanschap en design. Wie goed kijkt ziet dat de lichtbronnen bestaan uit twee delen, één deel is de lichtbron zelf en daar omheen zit een prachtige glazen ‘bubbel’. De lamp is verkrijgbaar in een diameter van 71 centimeter en 7 lichtbronnen of in een diameter van 1020 cm en 11 lichtbronnen. De lichtbronnen zijn verkrijgbaar in twee varianten, namelijk een ‘frosted’ uitvoering en een ‘oil’ uitvoering.

Moooi

Het Nederlandse designmerk Moooi werd in 2001 opgericht door Marcel Wanders en Casper Vissers. Hun visie was om een eigentijds en legendarisch merk op de markt te brengen. Nu, bijna 20 jaar later, inspireert het wereldwijd menig designliefhebber met zijn adembenemende, innovatieve ontwerpen. De extra “O” in Moooi is om iets extra’s over te brengen in termen van schoonheid en uniciteit. De collectie van Moooi is altijd origineel, onverwacht, rebels en verfijnd en balanceert op het randje van commerciële realiteit en culturele interesse. Een goed samengestelde mix van verlichting, meubels en accessoires die een schoonheid leveren die altijd onverwacht en toch zo buitengewoon welkom is.

Vandaag de dag is het ontwerpteam een stuk groter dan in 2001. Moooi heeft een selectie aan vaste ontwerper uit binnen- en buitenland waaronder Richard Hutten, Piet Boon, Bertjan Pot, Front design en Jaimy Hayon.

Marcel Wanders

Marcel Wanders, geboren in 1963 te Boxtel, is een Nederlandse ontwerper. Hij volgde opleidingen in Eindhoven, Arnhem, Maastricht en Hasselt en studeerde uiteindelijk cum laude af aan de kunstacademie in Arnhem. Wanders zijn grote doorbraak kwam in 1996 toen hij de ‘knotted chair’ ontwierp in samenwerking met de TU Delft voor het eveneens Nederlandse Droog design. Dit ontwerp is later opgenomen in de collectie van het Museum Of Modern Art in New York.

Tegenwoordig heeft Wanders een ontwerpstudio onder dezelfde naam. Onder de creatieve leiding van Marcel Wanders en Gabriele Chiave heeft het bedrijf 52 ontwerp- en communicatie-experts in dienst. Samen met dit team heeft Marcel Wanders ontwerpen gemaakt voor onder andere Alessi, Baccarat, Louis Vuitton, Flos en KLM. De ontwerpen lopen uiteen van grote interieurontwerpen tot serviesgoed en cosmetica-verpakkingen. Marcel Wanders ’30 jaar design wordt gevierd in enkele van de meest gerenommeerde kunst- en designmusea, waaronder het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Centre Pompidou in Parijs en het Museum of Modern Art in New York. De voornaamste zorg van Marcel Wanders is het terugbrengen van de menselijke maat naar design, waarmee hij het ‘nieuwe tijdperk’ van design inluidt, waarin ontwerper, vakman en gebruiker herenigd worden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment