Nieuw: Salontafelset Nobby, ontwerp Gert Batenburg

Tijdens de Internationale meubelbeurs, de IMM Koln 2018, vond in januari de officiële presentatie plaats van de salontafelset nobby van Metaform, het nieuwste ontwerp van Gert. De salontafelset Nobby van zijn hand, trok buitengewoon veel aandacht en wordt nu al één van de meest succesvolle introducties van Metaform genoemd.

Metaform Nobby1

Natuurlijk bezocht Gert met het team van Van Waay & Soetekouw deze beurs, waar we deze foto`s namen van de trotse ontwerper op de beursstand van Metaform. Zeer binnenkort zal de Nobby van Metaform in onze winkel in Delft te bewonderen. We kozen voor een blad van hoogwaardig keramiek met een grijze betonlook.

Metaform Nobby

Met de Nobby heeft Gert weer een rond, vriendelijk ontwerp toegevoegd aan de doorgaans superstrakke modellen van Metaform. De werknaam tijdens de ontwerpfase was `Freeform`, dit naar aanleiding van de organisch gevormde bladen. Deze bladen worden uitgevoerd in keramiek. Dit keiharde materiaal is buitengewoon krasbestendig en wordt ook in keukenbladen of gevelbekleding verwerkt. Samen met Metaform werd gezocht naar een productie methode waardoor het blad zo dun mogelijk kon blijven. Het metalen, gebogen frame loopt iets naar binnen waardoor het geheel een bijzonder elegant karakter krijgt. Het keramiek is verkrijgbaar in allerlei uni kleuren en ook in een marmer of beton uiterlijk. Het frame wordt in kleur meegelakt.

Metaform Nobby

De Nobby van Metaform is een goed voorbeeld van de mogelijkheden van het creatieve team van Van Waay & Soetekouw. Naast bijzondere interieurs worden er door het team, onder leiding van Gert Batenburg, ook meubels ontworpen voor diverse toonaangevende fabrikanten in Nederland. Onze passie voor het interieur gecombineerd met onze creativiteit levert al jarenlang mooie interieur gerelateerde producten op. Deze modellen voor toonaangevende fabrikanten zoals Montis, Metaform en Artifort/Lande vinden hun weg naar veel winkels in binnen en buitenland. Het grappige bijzettafeltje Jongleur wat Gert voor Metaform heeft ontworpen, is inmiddels een echte designklassieker en maakt al meer dan 30 jaar deel uit van hun collectie.
Recent is er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan deze ontwerpen met de introductie van het ontwerp voor een linnen shirt voor Salvatore Vacerra. En we durven nog verder ‘out of the box’ te gaan met het creëren van een eigen geurlijn! We hebben hier met ongelooflijk veel plezier aan gewerkt en dit heeft geresulteerd in een heerlijk ruimtelijke geur voor het interieur: SPACE. Niet alleen de geur werd door ons gecreëerd, ook de verpakking en het logo werd in eigen beheer ontwikkeld.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment