Interieurparfum Space

Dit is hem! Ons eigen interieurparfum, hoe cool is dat? Geen bestaande geur waar wij ons label aan hebben gehangen, maar een door Gert ‘ontworpen’ eigen Van Waay & Soetekouw geur.

Waar moet een interieur eigenlijk naar ruiken? Volgens Gert naar ruimte en hij heeft met hulp van scent director Wim de Raaij gezocht naar een elegante, subtiele en vooral ruimtelijke geurcompositie. Dit heeft geresulteerd in onze geurcompositie: Space.

Space heeft topnoten van vijg en agave. Bijzonder is dat niet alleen het fruit van de vijg is gebruikt maar ook het vijgenblad en vijgenhout. Het vijgenfruit heeft een zeer specifieke eigen geur, licht zoetig. Het vijgenblad ruikt vaag naar vijgenfruit, maar dan met veel groen. Het vijgenhout geurt iets donkerder. Het agave is het algemene groen in de geurcompositie.

Hartnoten in ons interieurparfum zijn witte orleander, groene grapefruit en bergamot. Basisnoten zijn komijn, groene thee, cedar en mimosa.

Er is lang gezocht naar een licht ‘frisje’ in de geurcompositie. Vaak wordt dit gevonden in citroen of limoen, maar dit werd als te zuur ervaren. Na lang experimenteren heeft Gert dit uiteindelijk gevonden in neroli, een extract wat gewonnen wordt uit de bloesemblaadjes van bittere sinaasappel.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment