Fauteuil Soft Facet van Artifort

De Soft Facet is een ruime, uitnodigende lounge fauteuil die uitblinkt in rijke detaillering. Zijn open vorm zorgt voor een gevoel van geborgenheid, dit gevoel wordt versterkt doordat de gehele contour van de houten schelp schuim bevat waardoor de fauteuil het lichaam, nek en hoofd prettig ondersteunt en zeer comfortabel vormt naar de zithouding van de gebruiker.

Scholten & Baijings

Stefan Scholten (1972) en Carole Baijings (1973) vestigden hun gelijknamige design studio Scholten & Baijings in 2000 en worden beschouwd als een van de meest innovatieve en dynamische ontwerp duo’s. Bekend om hun sensitieve en subtiele maar functionele producten, een opvallend en vaak verrassend kleurgebruik en een verfijnde afwerking hebben ze binnen de internationale designwereld veel bekendheid verworven. Deze karakteristieke stijl passen zij op alles toe, van textiel, hout, keramiek, glas en meubels tot consumentenelektronica en zelfs een concept auto. Scholten & Baijings heeft meer dan honderd projecten gerealiseerd, waaronder samenwerkingen met internationale merken als Maharam, IKEA, HAY, Moroso, Herman Miller, Samsung en MINI. Ook zijn er diverse exposities gerealiseerd, onder meer in het prestigieuze Cooper-Hewitt, National Design Museum in New York. De unieke ontwerpvisie is gedocumenteerd in het boek Reproducing Scholten & Baijings. In 1998 ontwierp Stefan Scholten (Copray & Scholten) voor Artifort de ‘Relay’ Chaise Longue die al meer dan 20 jaar verspreid over de pieren van vliegveld Schiphol staan en dagelijks zeer succesvol in bezet zijn.

Buiten de geometrische stiksel beschikt de fauteuil over nog één leuk detail. Namelijk de riem van tuigleer die de stoelpoten aan de voorzijde met de achterzijde verbindt. Het frisse, open en minimalistische ontwerp is tijdloos en past in vele interieurs. Geniet van ultiem comfort bij het lezen van een boek, een gezellig gesprek met vrienden en collega’s of lekker ontspannend werken met een laptop op schoot.

De collectie in onze winkel wisselt constant. Bovendien worden er soms modellen uitgeleend voor fotoshoots. Het is daarom zinvol om contact met ons op te nemen wanneer u een specifiek model in onze winkel wilt komen bekijken.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment