Terug van weggeweest: de Ploum sofa van Ligne Roset

Na een korte afwezigheid is de Ploum bank weer terug in onze showroom! Ditmaal in een zachte fluwelen stoffering met een warme blauwe kleur, uiteraard heeft de sofa nogsteeds hetzelfde comfortabele zitcomfort. Dit designicoon is verkrijgbaar in een breed scala van kleuren, materialen en afmetingen.

De Ploum sofa is het resultaat van veel onderzoek naar comfort. En het resultaat: een combinatie van twee specifieke materialen die, in combinatie met een dimensionale vrijgevigheid, een extreem hoog niveau van comfort biedt en het lichaam de kans geeft om een ​​aantal mogelijke houdingen aan te nemen. Volgens de wensen van de ontwerpers is de bank asymmetrisch van constructie. De zitting heeft een enigszins gesloten hoek die perfect is om mensen aan te moedigen dichter bij elkaar te komen, wat op zijn beurt het gesprek tussen de inzittenden van de bank vergemakkelijkt. De grote flexibiliteit van het contact die gepaard gaat met een organische vorm, maakt van de Ploum een ​​waar nest.

Ligne Roset

In 1890 opende Antoine Roset een houtverwerkingsfabriek in Montagnieu. Al snel begonnen hij en zijn zoon Emile met het produceren van paraplu’s, wandelstokken en, misschien voorspellend, stoelframes. In 1950 verlegde de kleinzoon van Antoine, Jean, snel de focus van het bedrijf om meubels te produceren. Tafels, stoelen en bedden werden geproduceerd voor commercieel gebruik en werden gebruikt in verschillende instellingen, waaronder scholen, universiteiten, ziekenhuizen en bejaardentehuizen. Al snel volgde een intense groei en 10 jaar later betrad Jean Roset de binnenlandse markt. Jeans zonen Pierre en Michel traden toe tot het familiebedrijf tijdens de explosie van creativiteit – het kenmerk van de jaren 1960 en 1970 – wat een tijdige kans bood om het bedrijf nieuw leven in te blazen door samen te werken met interieurarchitecten en ontwerpers zoals Michel Ducaroy. Het merk Ligne Roset werd officieel in 1973 met de allereerste winkelopening, naast de lancering van Michel Ducaroy’s Togo, een tijdloos, iconisch stuk dat een vast publiek blijft boeien.

Al meer dan 35 jaar staat Ligne Roset voor deze intrinsieke waarden en werken ze alleen met de meest opwindende en getalenteerde ontwerpers. Eerdere, huidige en lopende samenwerkingen zijn indrukwekkend en omvatten onder meer de bekroonde Didier Gomez, Pascal Mourgue, Peter Maly, Pierre Paulin, Inga Sempé en de gebroeders Bouroullec. Ligne Roset is een grote kracht en leider geworden in de internationale designwereld met 200 exclusieve Ligne Roset-winkels wereldwijd; 750 retaildistributeurs wereldwijd en een aanwezigheid in tientallen landen.


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment