Grand Relax fauteuil van Vitra

Nieuw te bezichtigen in onze showroom; de Grand Relax fauteuil van Vitra. De Grand Relax van Antonio Citterio is een luxueuze lounge fauteuil, met neigfunctie, die u op gewicht kan laten kantelen en uitstekend comfort combineert met compacte afmetingen en een klassieke, ingetogen esthetiek.

De Grand Relax heeft een compacte maar uitnodigende uitstraling. De zorgvuldig ontworpen verhoudingen van de lage body, lange armleuningen en de rugleuning die naar boven toe geleidelijk smaller wordt, benadrukken visueel de dynamische zitervaring en stralen een comfortabel gevoel van veiligheid uit.

Deze fauteuil biedt een uitzonderlijke zitervaring, die voortvloeit uit het harmonieuze samenspel van diverse elementen en het meubelontwerp met een lederen bekleding. De zachte zit- en rugkussens, die los op de lounge fauteuil liggen en zich op een comfortabele manier aanpassen aan de gebruiker, zijn bekleed met hoogwaardig leder of textiel. Tijdens het zitten zakt de gebruiker langzaam weg in de kussens, terwijl een verborgen geïntegreerd mechanisme het gewicht absorbeert en de zetel in een gekantelde positie brengt. De zitting en rugleuning bewegen onafhankelijk van elkaar in een gesynchroniseerde beweging. De weerstand van het mechanisme kan worden aangepast met de regelknop. De rugleuning kan in elke hoek worden vergrendeld. De fauteuil is gemonteerd op een elegant viersteronderstel van aluminium en kan 360° gedraaid worden. Een bijpassende voetenbank is verkrijgbaar als voetsteun of als extra zitoptie.

Grand Relax biedt een combinatie van kwaliteitsvolle materialen, zoals gietaluminium, elegante stoffen en hoogwaardig leder. Antonio Citterio ging bij het ontwerp van de fauteuil uit van het materiaal en hij wilde de kussens een ‘lived-in’ uitstraling geven. Hij koos daarom voor zeer zachte lederen kussens die elke fauteuil een unieke, ontspannen uitstraling geven en maakte vooral gebruik van kussens die na verloop van tijd een aantrekkelijk patina met zichtbare kreuken gaan vertonen.

De onderste helft van de buitenzijde van de rugschaal is bekleed met gebosseleerd splitleder, wat een soort schild vormt dat de gebruiker in zich hult en de contouren van de loungefauteuil bepaalt. De combinatie van splitleder en andere materialen creëert een dynamisch contrast tussen de binnen- en buitenkant van de fauteuil. Door verschillende kleuren te gebruiken kan dat contrast nog meer benadrukt worden.

Zoals al eerder vermeld zijn er vele mogelijkheden in de materialen en kleuren van de Grand Relax fauteuil en ottoman. Aarzel dus vooral niet om hiernaar te vragen bij één van onze medewerkers. We helpen u graag om de ideale samenstelling te vinden en de juiste materialen te kiezen.

De collectie in onze winkel wisselt constant. Bovendien worden er soms modellen uitgeleend voor fotoshoots. Het is daarom zinvol om contact met ons op te nemen wanneer u een specifiek model in onze winkel wilt komen bekijken.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment