Geurkaars Van Waay & Soetekouw

Recent is onze eigen geurlijn voor het interieur uitgebreid met een geurkaars. Voor deze exclusieve geurkaars hebben we samenwerking gezocht met een Spaans familiebedrijf. Hier wordt al sinds 1899 een mooie collectie geurkaarsen gemaakt. In nauwe samenwerking met de parfumexpert van dit bedrijf heeft Gert Batenburg een geur gecreëerd die exclusief bij Van Waay & Soetekouw verkrijgbaar is.

Productie methode

De kaars wordt op een duurzame en milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Er wordt alleen gebruik gemaakt van plantaardige materialen zoals sojawas. Sojawas is wat duurder dan veel kunstmatige wassoorten maar geeft de geur veel beter af. Bovendien kan er aan sojawas meer parfum worden toegevoegd. Bij warm weer kan sojawas wat gaan transpireren, waardoor de geur heel licht wordt afgegeven zonder dat de kaars brand. Er zijn voor deze kaars 28 verschillende lonten geprobeerd! Uiteindelijk is er gekozen voor een katoenen lont die door een speciale weeftechniek de geur het beste doorgeeft.

Geur

De geur wordt het beste verspreid als de eerste laag sojawas vloeibaar wordt. Het duurt daardoor soms zo`n 100-120 minuten (éénmalig) voordat de kaars zijn geur pas goed gaat afgeven. De kaars brandt 40 à 50 uur en biedt naast onze frisse geurlijn Space voor overdag, in de avond een heerlijke warme zachte geur.

Complete geurlijn van Van Waay & Soetekouw

Voor de geur van de geurkaars hebben we een aanvulling gecreëerd op onze bestaande huisgeurlijn ‘Space’. De toevoeging zochten we in de geur van de Bergamot met een ondertoon van vanille, amber, patchouli, muskus, balsamico, citrus en kamfer.

Net als bij onze interieur geurlijn “Space” is er door ons creatieve team veel aandacht besteed aan het uiterlijk en de verpakking van de geurkaars. De mat zwart glazen kaars kan worden afgedekt door een donker houten dekseltje. Dit dekseltje wordt geproduceerd uit rest materiaal. Voor het beeld kozen we voor een thema wat onze collectie goed symboliseert. De iconische Lounge Chair van Charles Eames gecombineerd met een nieuwe designklassieker, de hanglampen Aim van Ronan en Eric Bouroullec.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment