Nieuw: Woodnotes karpetten uit Finland.

De karpetten van Woodnotes maken al tientallen jaren onderdeel uit van de collectie van Van Waay & Soetekouw. Recent is er weer een eigentijds Woodnotes gearriveerd in onze toonzaal. Deze bijzondere karpetten worden gesponnen van papiervezel. Het Finse Woodnotes is de enige fabrikant ter wereld die deze papiervezel verwerkt tot karpet.

FSC gecertificeerd

De Woodnotes vloerkleden worden gemaakt van papiervezel. Het papier dat wordt gebruikt voor het maken van de vloerkleden komt van FSC gecertificeerd hout uit Zweden. Door FSC te gebruiken draagt Woodnotes bij aan de bescherming van de bossen wereldwijd. Bovendien is het witte papier dat Woodnotes gebruikt, gemaakt zonder gebruik van chloorgas. De verf die wordt gebruikt voor het verven van de vloerkleden bevatten geen halogeen-organische verbindingen of zware metalen. Hierdoor zijn de kleden ecologisch erg verantwoord. Woodnotes zoekt voortdurend naar nieuwe ecologische mogelijkheden.

Productie methode

De papiervezels worden op oude spinnewielen gesponnen tot draden. Na het spinnen worden de rollen gesponnen papier naar de weverij gebracht die ook is gevestigd in Finland. In deze weverij staan heel veel weefmachines. De weefmachine wordt voorzien van het patroon dat op het papieren vloerkleed moet komen te staan en de kleuren die nodig zijn, worden opgespannen. In zo’n weverij werken rond de 30 mensen die dagelijks bezig zijn met het weven van vloerkleden. Deze mensen zijn allemaal Fins en komen uit het Noorden van Finland

Woodnotes is nog steeds zeer vernieuwend. Alle patronen worden ontwikkeld in een eigen designstudio waar grondlegger en ontwerper Ritva nog steeds aan verbonden is. Ieder jaar worden er nieuwe kleuren en designs aan de collectie toegevoegd.

Voordelen

De producten van Woodnotes kennen veel voordelen. Alle producten volledig verantwoord, ecologisch en cradle to cradle geproduceerd. Bovendien zijn de kleden licht, makkelijk schoon te houden en blijft er geen stof in hangen. Hierdoor zijn deze vloerkleden van papier dus zeer geschikt mensen met astma, of een stof- of huismijt allergie .

De collectie in onze winkel wisselt constant. Bovendien worden er soms modellen uitgeleend voor fotoshoots. Het is daarom zinvol om contact met ons op te nemen wanneer u een specifiek model in onze winkel wil komen bekijken.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment