Fauteuil Amédéé van Ligne Roset

Nieuw in onze winkel: fauteuil Amédéé, een ontwerp van Marie Christine Dorner voor het Franse Ligne Roset. Met de Amédéé laat Ligne Roset wederom zien dat zij met betrekking tot stoffeertechnieken op eenzame hoogte staan. Dit deden zij eerder al met ontwerp Ploum van de gebroeders Bouroulec. Het lende deel van de fauteuil heeft een verticale banen stoffering die doet denken aan de zit van een oude, klassieke sportwagen. Het is niet alleen erg mooi, het geeft bovendien een erg comfortabel zitcomfort.

Amédéé_Ligne_Roset_Marie_Christine_Dorner

De Amédéé van Ligne Roset is leverbaar met een verborgen draaimechanisme en met een bijpassende voetenbank. Het model in onze toonzaal is gestoffeerd in een lekker vette velours die de fauteuil een rijk en chicque karakter geeft. Het ontwerp van Marie Christine Dorner is leverbaar in diverse stof en leersoorten.

Amédéé_Ligne_Roset_Marie_Christine_Dorner

Fauteuil Amédéé is één van de meubelen die Marie Christine Dorner voor Ligne Roset ontwierp. Als designer werkt zij voor diverse toonaangevende collecties waaronder het oer-Nederlandse Montis. Ook ontwierp ze verlichting en juwelen voor o.a. Baccarat. Als interieurarchitect ontwierp Marie Christine Dorner het interieur van Hotel La Villa in Saint Germain des Prés, één van de allereerste designhotels in de wereld, later gevolg door het restaurant van het beroemde Comédie Française. Hoewel haar stijl ontegenzeggelijk een Franse touch heeft, wordt zij gezien als een echte wereldburger. Zij begon haar loopbaan in Tokio, had haar ontwerpbureau vanaf 1987 in Parijs, verhuisde in 1996 naar London om van 2008 weer neer te strijken in Parijs.

Amédéé_Ligne_Roset_Marie_Christine_Dorner