Husk, B&B Italia

Na een korte afwezigheid is de Husk fauteuil weer terug in onze showroom! Ditmaal in een warme kleursamenstelling en uiteraard met hetzelfde comfortabele zitcomfort. Deze vriendelijke en moderne fauteuil is verkrijgbaar in een breed scala van kleuren, materialen en afmetingen.

De Husk fauteuil is onderdeel van een uitgebreide familie, ontworpen door Patricia Urquiola voor B&B Italia in 2011. De zitting van de Husk is door stiksel opgedeeld in aparte compartimenten, dit zorgt ervoor dat de ‘kussens’ makkelijker naar het lichaam vormen. De van Hirek® gemaakte body zorgt ervoor dat de zitting zijn stevigheid behoudt en het lichaam goed ondersteunt.

Een groot deel van de Husk familie, waaronder de fauteuil, is ook verkrijgbaar in een outdoor variant.

B&B Italia

B&B Italia werd opgericht in 1966 door de familie Busnelli en heeft het hoofdkantoor in Novedrate. Het bedrijf begon als C&B (Cassina en Busnelli). Het succes van de door hun ontwikkelde modellen was zo groot dat 1977 werd besloten door te gaan als twee aparte firma`s: B&B Italia en Cassina. Onderstaande video verteld alles over de rijke historie van B&B Italia. Vanaf het begin heeft B&B Italia gewerkt met toonaangevende ontwerpers zoals Antonio Citterio en Paola Piva. Tegenwoordig werkt B&B Italia met ontwerpers zoals Barber Osgerby, Vincent van Duysen, Patricia Urquiola e.a. B&B Italia zorgt ervoor dat er in elk ontwerp wat zij op de markt brengen een uniek element verwerkt zit, mede hierdoor hebben zij al vier keer de prestigieuze Compasso D‘Oro prijs gewonnen.

Patricia Urquiola

Ontwerpster Patricia Urquiola (1961) is één, zo niet de bekendste vrouwelijke ontwerper van deze tijd. “De vraag wat we in het dagelijkse leven nodig hebben, is mijn uitgangspunt voor ieder ontwerp”. Dat geldt voor ieder nieuw item dat Patricia maakt. Haar ontwerpen zijn functioneel, sensueel en stralen warmte en gevoeligheid uit. De modellen zijn veelal geïnspireerd door het dagelijkse leven en de individuele natuur van mensen en zijn een verrijking voor iedere persoonlijke leefruimte

Patricia Urquiola studeerde architectuur aan het Polytechnische Instituut in Madrid en Milaan. De liefde bracht haar naar Milaan, waar ze in 1989 afstudeerde. Achille Castiglioni, haar mentor aan de Politechnico di Milano bracht haar passie voor design bij. In 1990 begon ze bij De Padova waar ze verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Bij De Padova leerde ze ontwerper Vico Magistretti kennen. (De bank Volant die ze in 2007 creëerde voor Moroso is een hommage aan de in dat jaar overleden designer). In 1995 koos ze voor de functie van designmanager bij Studio Lissoni. Ze bleef er vijf jaar. In 2001 begon ze haar eigen designpraktijk in Milaan. Een kleine greep uit de labels waar zij ontwerpen voor maakt zijn B&B Italia, Cappellini, De Padova, Flos, GAN en Cassina.

Zoals al eerder vermeld zijn er vele mogelijkheden in de maatvoering, materialen en kleuren van de Husk fauteuil. Aarzel dus vooral niet om hiernaar te vragen bij één van onze medewerkers. We helpen u graag om de ideale samenstelling te vinden en de juiste materialen te kiezen.

De collectie in onze winkel wisselt constant. Bovendien worden er soms modellen uitgeleend voor fotoshoots. Het is daarom zinvol om contact met ons op te nemen wanneer u een specifiek model in onze winkel wil komen bekijken.