Hertzberger split level woning

Bijzondere woning met passende inrichting

Eén van onze meest bijzondere opdrachten van dit jaar; creëer een warm en comfortabel interieur in deze door Herman Hertzberger ontworpen split level woning. Door alle verschillende verdiepingen en bijzondere raampartijen was het een prachtige uitdaging voor ons creatieve team om balans te vinden tussen het interieur en de architectuur.

De architectuur van dit huis is uitgesproken en bijzonder, dit wilden we in zijn waarde laten door het interieur ingetogen en terughoudend te houden. Hierbij is wel gezocht naar warmte en comfort binnen de door grijze betonblokken opgetrokken ruimten.

De zithoek bestaat uit de Axel bank van Montis in het prachtige Rancho leder, de Coffee table van Isamu Noguchi en de Press Room Chair van Gerrit Rietveld. Dat alles wordt mooi samengebracht op het Asmun karpet van BIC carpets. Als kleur accent is het het Atlas kastje van Pastoe in zonnig geel toegepast.

Voor de eethoek hadden de vorige bewoners, tot onze vreugde, een prachtige tafel achter gelaten van Ben Hoek. Samen met de DKR en DSW fiberglass stoelen van Vitra vormen ze een geheel wat perfect in de stijl van het huis past. Op de eerste etage kreeg de Tongue van Artifort een ere plek als loungestoel om muziek te luisteren. En brachten we tapijt aan van van Besouw op de vloer voor een extra warme sfeer.

quote

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla pellentesque id arcu ac porta. Phasellus et erat in ipsum auctor bibendum ac sed urna. Fusce.”

Soortgelijke projecten