Uitbouw woning Delft

In nauwe samenwerking met Leo Harders Architecten werd een mooie jaren 30 woning in Delft compleet verbouwd. Aan de achterzijde werd de woning uitgebreid met een aanbouw over de gehele breedte van het pand. De lichte gietvloer werd gecombineerd met warme kleuren en materialen, subtiele goudtinten en gewaagde oud-roze Swan fauteuil van Arne Jacobsen. De op maat gemaakte keuken van AcheoDelft heeft een centrale plaats in de woning gekregen. Deze werd hierdoor het hart van het huishouden, een plek waar een groot deel van het gezinsleven zich afspeelt. Een plek waar wordt ontbeten, huiswerk wordt gemaakt, thee wordt gedronken, de krant wordt gelezen en natuurlijk wordt gekookt.

Door de lange, smalle vorm van de ruimte vereiste de verlichting bijzondere aandacht. Voor de algemene verlichting is gekozen voor armaturen van Modular Lightning, decoratieve modellen van Flos en Marset complementeren het geheel. In het interieur zijn zitmeubelen gebruikt van B&B Italia, Fritz Hansen en Vitra. De barkrukken zijn een ontwerp van Torbjørn Anderssen & Espen Voll voor Magis. Modulair kast programma van Usm Haller. Gordijnen van Creation Baumann. Tafel Slim met volkern kunststof blad van Arco.

Onderstaande foto`s zijn gemaakt door Margreet van Hemmen.

“Het team van Van Waay & Soetekouw heeft een zeer brede kennis van de markt en wist bovendien goed mee te denken met de bouwkundige aspecten van de verbouwing.”

Leo Harders Architect