De Soft Modular sofa van Vitra

Nieuw te bezichtigen in onze showroom; de Soft Modular sofa van Vitra. De Soft Modular sofa is Jasper Morrisons interpretatie van wat inmiddels een moderne klassieker is: de lage modulaire sofa met een uitgesproken horizontale lijn. Met zijn evenwichtige proporties, zijn hoge comfort en het bewust ontbreken van decoratieve details is de Soft Modular sofa de ultieme uitdrukking van alles wat dit type ligbank kenmerkt. In overeenstemming met zijn filosofie heeft Jasper Morrison huiselijke informaliteit succesvol gekoppeld aan een strakke afwerking en expressieve duidelijkheid.

De dikke kussens nodigen uit om ontspannen in de Soft Modular Sofa onderuit te zakken. Het hoogwaardige binnenwerk, dat bestaat uit verschillende soorten schuim en een kern van springveren, biedt superieur comfort en zorgt ervoor dat de kussens na gebruik weer hun oorspronkelijke vorm aannemen. Het zwarte onderstel maakt deel uit van de functionele structuur en vormt een praktische en stabiele verbinding tussen de modules. Het plintachtige platform en de afgeronde hoeken verwijzen in een subtiele vorm naar de elegantie van art deco.

Dankzij het modulaire design met zij-, hoek- en middenelementen, een platform en een chaise longue kunnen klanten het formaat en de vorm van de Soft Modular sofa aanpassen aan hun persoonlijke behoeften. En dankzij optionele elementen zoals de voetbank en extra kussens of een brede selectie van lederen en stoffen bekledingen in verschillende kleuren, kan elke individuele configuratie nog verder worden gepersonaliseerd.

Jasper Morrison

Jasper Morrison staat bekend om zijn out of the box denken en is een van de succesrijkste industriële ontwerpers van de voorbije decennia. Samen met zijn collega Naoto Fukasawa definieerde hij de term ‘supernormaal’ die volgens hem de vraag ‘wat is goed design?’ beantwoordt. Hij streeft ernaar om goede voorbeelden van minimalistisch, nuttig en verantwoord design te creëren. Morrison ontwikkelde diverse projecten in samenwerking met Vitra, waaronder de APC, Soft Modular Sofa en HAL-stoelenfamilie. Zijn ontwerpen staan in het Museum of Modern Art in New York en andere prominente museumcollecties overal ter wereld.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment