Standard sofa van Edra

Vanaf heden te zien in onze showroom; de Standard sofa, een ontwerp van Francesco Binfaré voor het Italiaanse Edra. Een bank die in elke mogelijke zitpositie maximaal comfort biedt. De Standard beschikt over onder andere één van Edra’s kenmerkende element, namelijk het “slimme kussen”.

Francesco Binfaré werkte vanaf 1963 voor Cassina en was van 1969 tot 1976 directeur van het gelijknamige bedrijf. Nadat hij Cassina in 1991 verliet, ontwierp hij de sofa “L’Homme et la Femme”, “Tangeri” en “Angels” voor Edra. Tientallen jaren later volgde de welbekende sofa “On The Rocks”, sofa “Pack” en fauteuil “Chiara”. In 1980 was hij de inspirator voor het Centrum voor Design en Communicatie. Van 1985 tot 1988 was hij docent aan de Domus-academie in Milaan en gaf in die hoedanigheid gastcolleges in heel Europa.

Edra

Superieur comfort en tijdloze elegantie; dat zijn de fundamentele kenmerken van Edra. Het merk werd in 1987 in Toscane geboren. Tegenwoordig staat het over de hele wereld bekend om de absolute kwaliteit van zijn producten, het artistieke aspect, technologische innovaties en materialen van zeer hoge kwaliteit. Edra heeft zich vanaf het prille begin gefocust op het maken van exclusieve en tijdloze producten. De banken, fauteuils en alle andere producten van de Edra collectie zijn zo nauwkeurig ontworpen en gerealiseerd dat ze onmiskenbaar en uniek zijn.

Edra staat bekend om het verwerken van technologische innovaties in zijn ontwerpen. Rug- en armleuningen hebben hun stijfheid verloren en kunnen met één handbeweging naar wens worden gevormd: laag, hoog, schuin, omhullend en functioneel. Het diepere zitoppervlak van de bank helpt om een ​​ongedwongen comfort te ontdekken. De Standard is het resultaat van jarenlang technologisch onderzoek om een ​​exclusieve bank te produceren die zich perfect aanpast aan de wensen van de gebruiker. De bank is modulair, dit betekend dat het model uit verschillende losse elementen bestaat welk vertaald kunnen worden naar diverse composities.

De zitting van de bank wordt uitgevoerd met, het door Edra zelf ontwikkelde, ‘Gellyfoam’ als vulling. Dit bijzondere materiaal werd in 2004, na zorgvuldig onderzoek, op de markt gebracht en zorgt ervoor dat het zitoppervlak zich volledig naar en om uw lichaam vormt voor optimaal comfort.

Meer informatie over de Standard?

Bent u geïnteresseerd in de Standard sofa en wilt u weten welke mogelijkheden er zijn? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag bij het samenstellen van uw ideale bank.