Malmö, Punt Mobles

We schreven al eerder over de Sussex en de Stockholm kast van het Spaanse merk Punt Mobles. Sinds deze week kunnen wij daar onze nieuwe aanwinst aan toevoegen, namelijk de Malmö kast. Net als bij de andere series is deze kast via een kastenprogramma samen te stellen. Er zijn vele opties beschikbaar qua houtsoorten, bladafwerking en de fronten.

Net als bij de Stockholm serie kunt u bij de Malmö ook kiezen voor de speciale opengewerkte fronten. Dit geeft een speels effect aan de kast en kan er makkelijker gebruik gemaakt worden van producten met een sensor, bijvoorbeeld een afstandsbediening voor de televisie. Zo is de Malmö een bijzondere en praktische toevoeging aan uw interieur.

Punt Mobles

In 1980 is Punt Mobles opgericht door een groep ontwerpers uit Valencia. Hedendaags ontwerpt het merk zowel illustraties als meubels en accessoires. Het label ontving al verschillende awards, zoals de National Design Award 1997 in Spanje en de prestigieuze Wallpaper Design Award in 2008. Sommige ontwerpen uit hun collecties zijn terug te vinden in verscheidene musea, bijvoorbeeld in Londen en Barcelona.

Het Malmö kastenprogramma bevat, zoals we dat van Punt Mobles gewend zijn, vele mogelijkheden betreft maatvoering, indeling, en materialen. De kast is in verschillende hoogtes te krijgen en helemaal naar wens samen te stellen met open vakken, lades en/of kleppen. Punt beschikt over vele houtsoorten, deze zijn ook te combineren met een metalen of glazen bovenblad.

Mario Ruiz

De ontwerper van de Malmö én de Stockholm kasten is de Spaanse Mario Ruiz. Hij is geboren in Alicante en heeft tegenwoordig zijn studio in Barcelona. In deze studio werkt hij samen met zijn team aan ontwerpen voor zowel verlichting, meubels en zelfs grafische opdrachten. Mario Ruiz werkt daarnaast ook met architecten aan grote projecten over heel de wereld. Ruiz probeert met zijn ontwerpen een boeiend verhaal te vertellen zonder de essentie van het product te verliezen. In de afgelopen jaren heeft deze ontwerper al vele prijzen gewonnen met zijn ontwerpen.

Met trots kunnen wij van van Waay & Soetekouw zeggen dat wij één van de weinige verkooppunten in Nederland zijn van Punt Mobles. Zoals al eerder vermeld zijn er vele mogelijkheden in de maatvoering en materialen. Aarzel dus vooral niet om hiernaar te vragen bij één van onze medewerkers. We helpen u graag om de ideale samenstelling te vinden en de juiste materialen te kiezen.

De collectie in onze winkel wisselt constant. Bovendien worden er soms modellen uitgeleend voor fotoshoots. Het is daarom zinvol om contact met ons op te nemen wanneer u een specifiek model in onze winkel wil komen bekijken.