Geurkaars No.2

De ongekend enthousiaste reacties op onze geurkaars zijn aanleiding geweest voor Geurkaars No.2. Ook deze exclusieve geurkaars is weer een verregaand samenwerkingsverband tussen het oude Spaanse familiebedrijf waar de kaars wordt geproduceerd en het team van Van Waay & Soetekouw. Samen met de parfumexpert van dit bedrijf heeft ons team een zeer exclusieve geur gecreëerd op basis van Oud. Ook deze kaars is weer exclusief bij Van Waay & Soetekouw verkrijgbaar.

De geur van No.2

De geur van onze geurkaars No.2 is duidelijk anders dan van onze eerste geurkaars. Geurkaars No.2 is wederom een geur die door ons specifiek voor het interieur is bedacht maar iets meer aanwezig dan onze eerste geurkaars. De de bestanddelen van deze geurkaars No.2 houden we geheim (onze geurkaars No.1 wordt inmiddels veelvuldig gekopieerd) maar de belangrijkste verklappen we graag. We zijn er bijzonder trots op dat we samen met de de geurexpert een heerlijke geur hebben weten te ontwikkelen op basis van Oud.

Oud (spreek uit als Oet) wordt verkregen door de agarboom te infecteren met een schimmel. De boom – agarbomen groeien vooral in Bangladesh – gaat uit verdediging een hars creëren: oud. De agarboom wordt gekapt en de hars wordt eruit gehaald.Oud is puur en kostbaar: 30.000 euro per kilo. De geur laat zich moeilijk omschrijven. Het wordt juist zo gewaardeerd omdat Oud zich niet makkelijk laat vergelijken en juist een heel eigen geur is.

Spaans familie bedrijf – Van Waay & Soetekouw

Ons Spaanse productie bedrijf produceert als sinds 1899 met de hand kaarsen en geurkaarsen.De kaarsen worden bovendien op een duurzame en milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Er wordt alleen gebruik gemaakt van plantaardige materialen zoals sojawas. Sojawas is wat duurder dan veel kunstmatige wassoorten maar geeft de geur veel beter af. Bovendien kan er aan sojawas meer parfum worden toegevoegd. Bij warm weer kan sojawas wat gaan transpireren, waardoor de geur heel licht wordt afgegeven zonder dat de kaars brand. Onze geurkaarsen worden geleverd met een massief houten afdek plaatje. De katoenen is op een zeer speciale manier geweven waardoor de geur optimaal wordt doorgegeven.

De geur wordt het beste verspreid als de eerste laag sojawas vloeibaar wordt. De kaars zal zijn geur pas goed af gaan geven na een uur- anderhalf uur gebrand te hebben. De kaars brandt 40 à 50 uur en biedt de gehele dag en avond een bijzondere geur die gebaseerd op het geurextract Oud. Prima te combineren met onze frisse interieur geurlijn Space !

Ontwerp

Net als bij onze interieur geurlijn “Space” is er door ons creatieve team veel aandacht besteed aan het uiterlijk en de verpakking van de geurkaars. Het mat zwarte glas kan worden afgedekt door een donker houten dekseltje. Dit dekseltje wordt geproduceerd uit rest materiaal. oor het beeld kozen we ook dit keer voor een thema wat onze collectie goed symboliseert: de iconische Egg Chair van Arne Jacobsen en de Ball Clock van George Nelson gecombineerd met een nieuwe designklassieker, de FNP kast in collectie bij Nils Holger Moormann.