Dock sofa, B&B Italia

Nieuw binnen gekomen in onze winkel; de Dock sofa van B&B Italia. Dit bijzondere ontwerp van Piero Lissoni is opgebouwd uit een houten of gestoffeerd platform op stijlvolle poten en zachte kussens voor veel zitcomfort. De Dock is leverbaar in diverse soorten hout, stoffen, prachtige soorten leer, verschillende zithoogtes en vele opstellingen die zelf samen te stellen zijn.

De Dock sofa heeft een typische strakke Italiaanse vormgeving met wat speelse elementen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een verhoogd tafeltje aan de zijkant van de bank, gemonteerd op de basis. Dit tafeltje is optioneel en in verschillende glassoorten verkrijgbaar. Ook is er een armleuning verkrijgbaar voor tussen de zitkussens, deze armleuning heeft dezelfde ronde vorm als het optionele tafeltje.

B&B Italia

In 1966 werd B&B Italia opgericht door Piero Ambrogio Busnelli. Het bedrijf werkt samen met ontwerpers over heel de wereld, voorbeelden hiervan zijn Piero Lissoni, Patricia Urquiola en Naoto Fukasawa. B&B Italia zorgt ervoor dat er in elk ontwerp wat zij op de markt brengen een uniek element verwerkt zit, mede hierdoor hebben zij al vier keer de prestigieuze Compasso D‘Oro prijs gewonnen.

Piero Lissoni

Piero Lissoni is zowel ontwerper als architect. Hij begon zijn loopbaan halverwege de jaren 80 bij Boffi, hier ontwierp hij keukens en badkamers. Later begon hij zijn eigen ontwerpbureau genaamd ‘Lissoni Associati’, dit bureau is tot op heden nogsteeds actief en ontwerpt producten voor onder andere B&B Italia, Cappellini, Cassina, Flos en Kartell.

Lissoni is als architect veel terug te vinden in ontwerpen van hotels, zo heeft hij ook het ontwerp gemaakt voor het Conservatorium Hotel in Amsterdam (2012). Ook showrooms zijn voor hem geen onbekend terrein, de showrooms van Cassina, De Padova, Tecno en Benetton (Istanbul) danken hun uitstraling aan Piero Lissoni.

Zoals al eerder vermeld zijn er vele mogelijkheden in de maatvoering en materialen van de Dock Sofa. Aarzel dus vooral niet om hiernaar te vragen bij één van onze medewerkers. We helpen u graag om de ideale samenstelling te vinden en de juiste materialen te kiezen.

De collectie in onze winkel wisselt constant. Bovendien worden er soms modellen uitgeleend voor fotoshoots. Het is daarom zinvol om contact met ons op te nemen wanneer u een specifiek model in onze winkel wil komen bekijken.