Introductie bij van Waay & Soetekouw: JAPTH LED-verlichting

JAPTH, een afkorting voor ‘Just A Perfect Thing’. Hoogwaardige kwaliteit, verantwoord materiaalgebruik en een subtiele vormgeving met uitgesproken karakter is waar dit Nederlandse label voor gaat in zijn ontwerpen. JAPTH werkt samen met verschillende bekende Nederlandse ontwerpers maar ook met jong talent van eigen bodem.

Duurzaamheid

De lampen die JAPTH op de markt brengt worden op een maatschappelijk verantwoorde manier in Nederland gemaakt. De lampen worden met de hand vervaardigd door mensen die, om verschillende redenen, moeite hebben met een baan te vinden. JAPTH heeft als uitgangspunt om optimaal energiezuinig te zijn met het gebruik van LED-lampen. Zo draagt dit label bij aan een eerlijke en verantwoorde productie die het milieu zo min mogelijk zal belasten.

De gezichten achter JAPTH

JAPTH is een initiatief van drie ontwerpers. Aart van Rooij, Eduard Sweep en Kees Heurkens besloten hun handen ineen te slaan om dit innoverende label op te zetten. Eduard Sweep en Kees Heurkens zijn ook wel bekend onder de naam Yksi. Het label heeft zichzelf in 2018 geïntroduceerd in Palazzo Francesco Turati te Milaan met maar liefst acht ontwerpen. De eerste ontwerpen die gepresenteerd werden zijn onder andere ontworpen door Yksi ontwerp, Richard Hutten en ByBelli design. Later voegde het design duo Daphna Laurens zich bij JAPTH.

LED-verlichting

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker, LED-verlichting. Gemiddeld gaat LED minimaal 15 keer langer mee dan een standaard halogeen- of gloeilamp. LED-lampen besparen energie, de hoeveelheid is afhankelijk van de soort LED-lamp, in vergelijking met halogeen- of gloeilamp kan dit oplopen tot 85%. Een LED-lamp wordt slechts handwarm waardoor deze ook veiliger is. Ook bevat een LED-lamp geen gloeidraad waardoor deze meer stootvast is dan een halogeen- of gloeilamp. Maar een goede LED-lamp geeft een veel betere kleurweergave.

Al deze voordelen zijn ook opgevallen bij ontwerpers. Tegenwoordig zien wij dan ook dat er steeds meer nieuwe modellen op de markt komen die beschikken over een LED-lamp en zelfs oudere modellen worden opnieuw uitgebracht in LED-vorm.

Dutch design is innovatief, duurzaam en vertelt een eigen verhaal. Dat zie je duidelijk terug in JAPTH’s collectie LED-verlichting.

Bent u benieuwd hoe deze collectie er in het echt uitziet? Vanaf 30 november 2019 wordt JAPTH op de Nederlandse markt geïntroduceerd bij Van Waay & Soetekouw.