Introductie bij van Waay & Soetekouw: de OC1 concrete speaker van YKMA design

 

Introductie bij Van Waay en Soetekouw, de OC1 Concrete Speaker van YKMA design. Een mooie mix van audio, design en duurzaamheid verweven in één product.

YKMA design

Wie schuilen er achter YKMA design? Een jong duo bestaande uit Mark Loopstra & Damiaen Hogervorst. Zij zijn samen afgestudeerd in Industrial Design Engineering aan de TU Delft. Tijdens hun studie bleken zij beiden een passie te hebben voor audio, recycling en unieke producten. De OC1 concrete speaker is hieruit voortgekomen als hun start-up.

Materialen

De OC1 Concrete Speaker wordt, voor zo ver mogelijk, vervaardigd uit gerecyclede materialen. Zo is het omhulsel van de speaker gemaakt van uit betonnen rioleringsbuizen. De gehele speaker wordt met de hand gemaakt, hierdoor is elk stuk uniek in zijn uiterlijk. Als contrast van het koelere beton wordt er gebruik gemaakt van koperen elementen, hierdoor krijgt de speaker een warmere uitstraling. Om de onderkant af te dichten is er gebruik gemaakt van een plaat van acryl, dit voegt iets luchtigs toe aan het ontwerp.

De OC1 is een start-up project. Dit wilt zeggen dat het een bedrijf is wat zich nog aan het vestigen is op de markt. Omdat YKMA in zijn startperiode zit hebben de concrete speakers een aantrekkelijke prijs.

Wilt u de OC1 Concrete Speaker in het echt ervaren? Vanaf 7 november 2021 is de speaker te zien en te horen in onze woonwinkel in hartje Delft!