Iceland Mariposa

Na een korte afwezigheid weer terug in onze showroom; de Mariposa fauteuil met Iceland vacht. Dit model dankt zijn naam aan het gebruik van de vacht van het IJslandse schaap. Slechts één op de honderd schapen in IJsland wordt geboren met deze prachtige grijze tekening.

In 1938 ontwierp het ontwerptrio Bonet, Kurchan en Ferrari in Buenos Aires een moderne variant van de Tripolina fauteuil. Het concept van deze fauteuil met een houten frame en canvas zitting bestond al vanaf 1850. De Engelse uitvinder Joseph Fenby was de eerste die het concept vertaalde naar een houten frame met lederen zitting.

Het design van de Mariposa fauteuil heeft in de jaren ’30 diverse awards gewonnen, en toch zijn er toendertijd maar een beperkt aantal fauteuils geproduceerd. Later zijn er twee nooit verkochte Mariposa Chairs terug gevonden in het warenhuis Harrods in Buenos Aires. Mr. Edgar Kaufmann Jr, werkzaam bij het Museum of Modern Art in New York, herkende de vlinderstoel en kocht ze direct om ze vervolgens onderdeel te maken van de museumcollectie. Tot op heden kan de Mariposa fauteuil, uitgevoerd in natuurlijk gelooid leder, nog bewonderd worden in dit museum. Ook in het huis van Frank Lloyd Wright, in Fallingwater, is nog een oude versie te vinden.

De collectie in onze winkel wisselt constant. Bovendien worden er soms modellen uitgeleend voor fotoshoots. Het is daarom zinvol om contact met ons op te nemen wanneer u een specifiek model in onze winkel wil komen bekijken.