Muud Sofa, Walter Knoll

Ook tijdens de huidige situatie zit het team van Van Waay & Soetekouw niet stil. Onze showroom heeft in de afgelopen weken een heuze metamorfose ondergaan, hierbij mogen nieuwe modellen natuurlijk niet in ontbreken. De Muud Sofa van het Duitse Walter Knoll is één van deze nieuwe modellen die wij in onze showroom hebben mogen verwelkomen.

Slim en comfortabel. De Muud sofa is een model wat, door zijn modulaire vorm, in elk formaat plattegrond tot zijn recht komt. Zachte bekleding met eveneens zachte kussens en zijn hoge onderstel geven de bank een luchtige uitstraling. Bovendien heeft Walter Knoll een uitgebreide collectie aan stof- en ledersoorten, hierdoor kan de Muud diverse uitstralingen krijgen.

EOOS

De Muud sofa is een ontwerp van EOOS. Dit Oostenrijkse ontwerpbureau werd in 1995 opgericht door Martin Bergmann, Gernot Bohmann en Harald Gründl. Direct na hun studie aan het College of Applied Art in Wenen zijn zij gaan samenwerken. Hun ontwerpmethodiek is veelal gebaseerd op menselijk rituelen. Zij werken voor toonaangevende bedrijven als Bulthaup, Duravit, Zumtobel, Armani Cosmetics en de Bill & Melinda Gates Foundation. Sinds 1997 werken zij samen met Walter Knoll en geven ze deze collectie een allure die zich kan meten met de grote Italiaanse collecties.

 

Walter Knoll

Walter Knoll werd in 1865 opgericht door Wilhelm Knoll, aanvankelijk als leder winkel. In 1906 wordt er een meubelcollectie op de markt gezet met met het kwalitatief hoogstaande leder. Willy Knoll en Walter Knoll nemen het stokje van hun vader in 1907 over. In 1925 gaat Walter Knoll door onder zijn eigen naam. De collectie die in 1929 werd gepresenteerd wordt in het algemeen gezien als de allereerste gestoffeerde modern meubel collectie ter wereld. Door de jaren heen is Walter Knoll vaak de eerste die experimenteert met metalen buisframes, gebogen multiplex en aluminium. In 2015 vierde het bedrijf zijn 150 jarig bestaan.