Linda Nieuwstad: joekels van bloemen!

De bloemen van Linda Nieuwstad zijn `larger than live`. De bijzonder decoratieve kunstwerken zijn gemaakt van vrachtwagenzeil, om de vettige look van tulpenbladeren na te bootsen, wol om meeldraden een poedereffect mee te geven en harige wollen dekens om de stelen mee te bekleden. Veloursstof wordt gebruikt om het tactiele karakter van een Primula zo groot als een vrachtwagenwiel te benadrukken. Van Waay & Soetekouw is bijzonder trots de vrolijke composities te kunnen laten zien. In onze interieursettings heeft ons creatieve team willen laten zien dat deze driedimensionale kunstwerken dezelfde functie kunnen hebben als een mooi schilderij.

De composities van Linda Nieuwstad worden in onze winkel gepresenteerd vanaf december 2018.

Het atelier van Linda Nieuwstad heeft een sprookjesachtige uitstraling wat het midden houdt tussen een metaalwerkplaats en naai atelier. Om de frames voor haar grote bloemcomposities te maken heeft ze leren lassen. Een tentoonstelling van de Nederlandse kunstenaar Jan van Huysum, bekend om zijn schilderijen met bloemstillevens, was de aanzet tot de mega bloemcomposities. Ze werd betoverd door de precisie en zintuigelijkheid van deze 17e eeuwse schilderijen. Ze was hier zo door gefascineerd dat ze zowat in de schilderijen wilde kruipen. Dit was het moment waarop ze megabloemen wilde gaan creëren waar je heel dicht bij kunt komen

Linda Nieuwstad presenteerde haar composities op verschillende exposities waaronder Il Salone in Milaan, de ultieme interieur en design beurs. Hierna ging het allemaal erg snel. Ze werd naar aanleiding van deze presentatie benaderd door Paole Navone , een toonaangevende Italiaanse ontwerpster. Voor haar projecten in Hong Kong maakte Linda verschillende mega bloem composities.

Nog steeds zijn schilderijen van de grote meesters een grote inspiratiebron voor haar. Alle bloemen ontstaan in haar handen. Tijdens het ontwerp/maakproces denkt ze na over hoe bijvoorbeeld een groot bloemblad een teer uiterlijk te geven of wat een goed materiaal is voor een stamper.
Inmiddels reizen haar composities de gehele wereld rond. Linda Nieuwstad heeft nog wel een wens: Het lijkt mij fantastisch om het verhaal van Erik of het grote insectenboek van Godfried Bomans een keer te maken. Wellicht dat het iets zou kunnen zijn voor de Efteling?