Less is More

Nieuwbouw woning met een interieur in balans

Voor deze nieuwbouw woning in Delft, was onze klant opzoek naar een rustig, maar onderscheidend interieur. Het geheel moest een warm, comfortabel interieur worden. Het creatieve team van Van Waay en Soetekouw wist wel raad met deze uitdaging. De keuken mocht ook onderdeel worden van het totaalplan, om die reden is nauw samengewerkt met onze collega van Acheo Delft.

In het hele ontwerpproces is actief en nauw samengewerkt met de opdrachtgevers. Zij kwamen al in een vroeg stadium met de wens om op alle vloeren een prachtige kleur marmoleum uit de Concrete collectie van Forbo toe te passen. Ook het idee om voor de TV de hedendaagse techniek van Samsung te gebruiken werd door hen aangereikt. De TV kreeg boven de Soft modular bank van Vitra een bijzondere plaats en lijkt overdag een schilderij te zijn. Voor de fauteuils in de zithoek kozen we voor de Togo van Ligne Roset in ton-sur-ton kleuren en het karpet Galaxy van Bic Carpets geeft het geheel wat extra glans. Het luchtige karakter van de CM191 salontafel van Ligne Roset past goed in het geheel en daarmee ook de bergkast ‘La Bibliotheque Fil’, ook van Ligne Roset.

Om op de Togo’s ook te kunnen lezen, hebben we de draadloze leeslamp Roxxane Leggera toegepast. Deze lamp kan overal ingezet worden zonder dat er onhandige snoeren over de vloer lopen. De vitrage Fana van Creation Baumann met zijn in het oog springende groene bladeren print brengt levendigheid in het interieur. De muziekinstrumenten zijn belangrijk in het leven van de opdrachtgevers. Om die reden hebben we deze niet weggestopt maar juist een eigen plek gegeven. Het 3805 karpet van Van Besouw is hiervoor helemaal op maat gemaakt en lijken zo een eigen podium te krijgen.

De tafel Essenza in gerookt en gezandstraald eiken is gecombineerd met de Close stoelen, beiden van Arco. De prachtige Italiaanse Modulnova keuken werd volledig verzorgd door onze collega van Acheo Delft. Aan het riante kookeiland kwam een extra eettafel vast om aan te ontbijten of te werken. De Wire chair stoelen van Pastoe en het Track verlichtingssysteem van Deltalight maken het geheel helemaal af.