Kleurrijk interieur

Rijk gekleurd appartement met karpet als blikvanger

Wooninterieurs

Met dit nieuwbouw appartement in Delft hadden de nieuwe bewoners een leeg canvas waar ze een warm geheel van wilde maken. Kleurgebruik was belangrijk voor onze klant en de uitgebreide boekencollectie moest ook een mooie plek krijgen.

Na de schetsfase kwamen we uit op een prettige indeling van de ruimtes. De wens om een geel tint op de muur te gebruiken was een mooi uitgangspunt voor de verdere keuzes van kleuren en stoffen. En de klant durfde best wat met kleur, dus we konden onze fantasie de vrije loop laten.

Één van de opvallendste items in het interieur is het karpet. Voor de vorm van het karpet kozen we voor een schuine kant zodat deze mooi zou mee bewegen met de schuine glas wand van de ruimte. De kleurstelling en afwerking van het handgeknoopte karpet met zijde, maakt het tot een kunstwerk op zich dat alle kleuren van het interieur bij elkaar brengt.

De Husk fauteuil van B&B Italia hebben we toegepast in een rijke velours en gecombineerd met de buitengewoon comfortabele Prime Time bank van Walter Knoll. Aan de wand hangt het televisiemeubel Jorel met de Lilu wandplanken van Interlübke in verschillende rood/roze tinten. De Coffee Table van Isamu Noguchi voor Vitra maakt het geheel af met zijn transparante karakter en bijzondere vormgeving.

Naast de woonkamer, hebben we ook de bibliotheek/werkkamer de nodige aandacht gegeven. Met boekenkast FNP van Nils Holger Moormann konden we de kast geheel op maat laten maken zodat alle boeken er mooi in zouden passen. Met de Press Room Chair van Spectrum Design als leesplek kreeg de ruimte een echt bibliotheek karakter. Tot slot hebben we ook in de slaapkamer de warme sfeer doorgetrokken met subtiel gekleurde gordijnen van Creation Baumann en de mooie garderobe kast Base van Interlübke.