Bundle sofa Walter Knoll

Nu te zien in onze winkel; de Bundle sofa van Walter Knoll. Dit bijzondere ontwerp van EOOS lijkt te zijn opgebouwd van lekkere dikke dekens. Vooral de bijzondere stoffeer techniek maakt het een heerlijk comfortabele bank. De Bundle sofa is leverbaar in diverse stoffen en aan aantal prachtige leer kwaliteiten.

Bundle

De Bundle wordt niet alleen als 2 en 3 zitsbank geleverd, het is bovendien ook een elementen systeem. Deze elementen creëren de zithoek specifiek voor uw interieur. Ons creatieve team helpt u graag met het samenstellen van een op maat gemaakte compositie van de Bundle sofa. Neem hiervoor contact op met ons creatieve team: 015-2126109. Dit kan ook via onze online advies tool>>>

Eoos

De Bundle sofa is een ontwerp van EOOS. Dit Oostenrijkse ontwerpbureau werd in 1995 opgericht door Martin Bergmann, Gernot Bohmann en Harald Gründl. Direct na hun studie aan het College of Applied Art in Wenen zijn zij gaan samenwerken. Hun ontwerpmethodiek is veelal gebaseerd op menselijk rituelen. Zij werken voor toonaangevende bedrijven als Bulthaup, Duravit, Zumtobel, Armani Cosmetics en de Bill & Melinda Gates Foundation. Sinds 1997 werken zij samen met Walter Knoll en geven ze deze collectie een allure die zich kan meten met de grote Italiaanse collecties.

Walter Knoll

Walter Knoll werd in 1865 opgericht door Wilhelm Knoll, aanvankelijk als leder winkel. In 1906 wordt er een meubelcollectie op de markt gezet met met het kwalitatief hoogstaande leder. Willy Knoll en Walter Knoll nemen het stokje van hun vader in 1907 over. In 1925 gaat Walter Knoll door onder zijn eigen naam. De collectie die in 1929 werd gepresenteerd wordt in het algemeen gezien als de allereerste gestoffeerde modern meubel collectie ter wereld. Door de jaren heen is Walter Knoll vaak de eerste die experimenteert met metalen buisframes, gebogen multiplex en aluminium. In 2015 vierde het bedrijf zijn 150 jarig bestaan.