Ruimtelijk interieur

Met eigen ontwerp als speels karpet

Wooninterieurs

In deze woning lag de uitdaging om de meubelen die we in een eerder interieurontwerp hadden toegepast voor deze opdrachtgever te hergebruiken. Het creatieve team van Van Waay & Soetekouw kreeg de opdracht om te kijken of en hoe de meubelen, zoals toegepast in een stadswoning in Delft, konden worden toegepast in een prachtig verbouwde, landelijk gelegen woning. In dit hele proces werd er nauw samengewerkt met architect Ton van Bergen en de opdrachtgevers. De woonkamer krijgt vooral karakter door de enorme ramen. Met de reeds bestaande zithoek Luis van B&B Italia en de kasten van Cappellini is het gelukt om deze architectonische ruimte voldoende intimiteit en comfort te geven. Tussen de zithoek en de eettafel werd een open, ruimtedelende kast van MDF Italia toegepast. De hierin geplaatste televisie kan naar beide richtingen worden gedraaid. De grote tafel van E15 kreeg hierdoor een eigen ruimte zonder afgesplitst te worden. Om die reden werd de ruimtedelende kast laag gehouden, het bleef hierdoor één ruimte.

De zithoek moest in deze grote ruimte wel positie krijgen, hiervoor wilden we graag een mooi karpet gebruiken. De opdrachtgeefster, een kunstenares, werd door ons uitgedaagd om zelf een ontwerp aan te leveren. Zij kwam met een ontwerp wat geïnspireerd is op wuivend riet, wat veel in de tuin voorkomt. Het karpet is in Nepal met de handgeknoopt. Het is uitgevoerd in wol waarbij sommige lijnen worden geaccentueerd in 100% zijde.

Om de ruimte nog meer karakter te geven werd de centrale muur op de begane grond donkerrood gekleurd. Deze kleur werd ook toegepast op de Interlübke kast in de entree. In de gordijnen van Creation Baumann zweemt deze kleur licht door. De gordijn rails van Silent Gliss voor deze gordijnen werd in het plafond verwerkt. De tuinset op het terras is van het Italiaanse Arper. De lampen boven de eettafel zijn van Moooi. Stoelen van Fritz Hansen en de bijzettafels bij de zithoek zijn van Ligne Roset.

quote

“Het karpet naar eigen ontwerp is het resultaat van een fijne en bijzondere samenwerking. De opdrachtgeeefster werkt als kunstenaar op een kleinere schaal en dan vooral op een verticaal vlak, maar wist moeiteloos de vertaalslag te maken naar een grotere schaal en horizontaal vlak. “

Soortgelijke projecten