Calcasa

Met veel plezier hebben we gewerkt aan het ontwerp en de realisatie van het interieur voor Calcasa in Delft. We hebben er voor gekozen om de rijk gedecoreerde, klassieke ruimtes te respecteren en deze te combineren met een moderne, lichte en frisse inrichting. De moderne, eigentijdse meubelen van Vitra, USM Haller en Arper zorgen voor een gewaagd, spannend contrast in deze ruimtes en zijn de basis voor sprankelende werkomgeving.De vergader en lunchkamer werd gerealiseerd in de karakteristieke oude kluisruimte van dit voormalige bankgebouw. Hier kozen we voor het praktische Marmoleum van Forbo op de vloer in een kleur die prachtig aansluit op de originele met de hand gebakken wandtegels.

Er is nauwelijks daglicht in deze ruimte en om die reden is het kleurbeeld van de tafel, stoelen en kasten fris wit gehouden.Een karpet van Kymo geeft kleur aan de ruimte, de kleur sluit ook weer aan op de tegels in de wanden. In verband met de akoestiek kwamen er geluidsabsorberende panelen van het Zweedse Offect aan de wand.

Hetzelfde kleurbeeld werd ook toegepast in de directiekamer. Deze heeft als eye catcher een Delfts blauw karpet van Moooi als verwijzing naar Delft. Voor de ramen is er gekozen voor de multifunctionele horizontale lamellen van Luxaflex, verlichting is van Flos.

Calcasa_Delft_Vergaderkamer
Calcasa_Delft_Interieur
Calcasa_Delft_Direktiekamer
Calcasa_Delft_Entree
Calcasa_Delft_Direktiekamer

“Het team van Van Waay & Soetekouw heeft een stijlvol, eigentijds interieur gecreëerd in dit wat dominante pand. Het is een heerlijke, sprankelende werkomgeving geworden.”

Opdrachtgever